Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Overzicht: Laatste nieuws regeerakkoord Rutte III

10-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tweede-Kamer_01.jpg
De fractievoorzitters van VVD, CDA,  D66 en ChristenUnie hebben op 10 oktober 2017 het regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst' gepresenteerd. Hieronder een overzicht van het laatste nieuws omtrent het akkoord. 

'Kleinere inkomensverschillen door Rutte III'

De verschillen tussen rijk en arm zullen door het beleid van Rutte III op termijn licht afnemen. Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Planbureau van het regeerakkoord. Volgens het CPB dalen de inkomensverschillen met 0,1 procent, vooral door de lastenverlichting voor de middeninkomens. Zonder de voorgenomen kabinetsmaatregelen zouden ze met 2,7 procent toenemen.
Lees hier het volledige artikel.

'Minstens één kolencentrale dicht'

De komende kabinetsperiode gaat er minstens één kolencentrale dicht en alle centrales worden gesloten voor 2030. Dat staat in het nieuwe regeerakkoord, bevestigt een ingewijde na berichtgeving van de NOS.
Lees hier het volledige artikel. 

Snel kilometerheffing voor vrachtwagens

De nieuwe coalitiepartijen willen ,,zo spoedig mogelijk" een kilometerheffing voor vrachtverkeer invoeren. Dat staat in het regeerakkoord. Het registratie- en betalingssysteem moet gelijk zijn aan die in het buitenland zodat vrachtwagens geen extra apparatuur nodig hebben.
Lees hier het volledige artikel.

Na ophef: aanpassing belasting eigen woning

Na alle ophef over de herinvoering van een belasting op een eigen woning zonder hypotheek, heeft de nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie besloten de maatregel aan te passen. Dat zei premier Mark Rutte dinsdag na de presentatie van het regeerakkoord.
Lees hier het volledige artikel.
Lees hier het volledige regeerakkoord.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!