Kassa

Na ophef: aanpassing belasting eigen woning

10-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huurwoning930x520
Na alle ophef over de herinvoering van een belasting op een eigen woning zonder hypotheek, heeft de nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie besloten de maatregel aan te passen. Dat zei premier Mark Rutte dinsdag na de presentatie van het regeerakkoord.

Over dertig jaar uitgesmeerd

De ,,pijnlijke maatregel'' met het zogenoemde eigenwoningforfait wordt over dertig jaar uitgesmeerd, en niet over de geplande twintig jaar, om de financiële gevolgen te verzachten. ,,Het gaat in hele kleine stapjes'', aldus Rutte. Volgens hem kwamen uit verschillende fracties verzoeken om te kijken of er nog iets aan viel te doen.

Felle kritiek

VVD-prominenten hadden felle kritiek geuit op het plan om huizenbezitters zonder hypotheek weer extra te gaan belasten. Ook andere partijen, zoals 50PLUS, haalden fors uit naar de ,,aflosboete''. Vooral oudere huizenbezitters die braaf hun hypotheek hebben afgelost, zouden van de herinvoering van de belasting de dupe worden. Critici spraken van een onbetrouwbare overheid, omdat die het aflossen tegelijkertijd juist stimuleert.
Door een speciale wet waren mensen met een afgeloste hypotheek vrijgesteld van het forfait. Zij genoten daardoor een belastingvoordeel. Het nieuwe kabinet wil die wet-Hillen nu in dertig jaar afbouwen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

l.mink.veenstra
l.mink.veenstra6 dec. 2017 - 13:51

Je dacht toen een eerlijk advies van onze regering, maar daar aan voldaan te hebben, komen we nu bedrogen uit!!!

snuffelbaard
snuffelbaard22 nov. 2017 - 21:30

Wat moeten Rutte c.s. toch met al dat geld...

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!