Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Overlast door werk aan spoor 'onvermijdelijk'

04-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spoor_32.jpg
Treinreizigers zullen in de zomer zeker hinder ondervinden door werkzaamheden aan het spoor bij onder meer Utrecht Centraal, Schiphol en Den Bosch. Maar de Nederlandse Spoorwegen en spoorbeheerder ProRail streven er in overleg met reizigersorganisaties naar die overlast zo veel mogelijk te beperken.
Aangepaste dienstregeling
Dat zei minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) dinsdag in het vragenuurtje in de Tweede Kamer. De SP vroeg haar opheldering over berichten dat er in de zomer een chaos op het spoor wordt verwacht doordat knooppunt Utrecht Centraal en enkele andere grote stations soms dagenlang dicht zouden gaan. Van een complete buitendienstregeling is echter geen sprake, aldus Schultz. Wel is er een aangepaste dienstregeling, die tot langere reistijden zal leiden. Ook worden treinreizigers op bepaalde momenten met bussen vervoerd.
Vakantieperiode
Tijdens de werkzaamheden gaan sporen soms dicht om er veilig te kunnen werken. Er wordt zoveel mogelijk buiten de normale dienstregeling gewerkt, zodat reizigers er geen last van hebben. Verder is ervoor gekozen meerdere dagen in de vakantieperiode achtereen te werken aan grote, ingrijpende projecten, waardoor er de rest van het jaar minder hinder is. Het overleg tussen NS, ProRail en de reizigersorganisaties over de precieze gevolgen van de werkzaamheden is nog gaande. ,,Wij hechten net zoveel aan het doorgaan van het treinverkeer als u als Kamer'', verzekerde Schultz. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!