Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ov vreest dat dienstregeling met 10 procent wordt teruggeschroefd

27-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NS trein 1127

De dienstverlening van het openbaar vervoer zal met zo'n 10 procent moeten inkrimpen, denken de ov-bedrijven. Dit is nodig om in de toekomst te kunnen overleven in een door de coronamaatregelen zwaar getroffen sector. De berichtgeving hierover wordt bevestigd door een woordvoerster van branchevereniging Openbaar Vervoer Nederland (OV-NL) aan BNR.

Tot en met juli 2021 krijgen de ov-bedrijven 93 procent van de kosten vergoed door de overheid. De andere 7 procent moeten ze zelf opdraaien. Het ov lijdt nu al door de coronacrisis 400 tot 500 miljoen euro verlies. Indien er geen geld van de overheid bijkomt, zullen de ov-bedrijven om te besparen moeten snijden in de dienstverlening. OV-NL verwacht dat gemiddeld op alle ov-trajecten - bus, tram, metro en trein - ongeveer 10 procent afgeschaald moet worden.

Overheden moeten openbaar vervoer extra ondersteunen

Topman Pier Eringa van Transdev Nederland (Connexxion) vindt dat overheden het openbaar vervoer met honderden miljoenen euro's moeten ondersteunen. Dit is volgens hem nodig, omdat de ov-bedrijven moeten investeren in elektrische bussen vanwege de klimaatambities, terwijl er door de coronacrisis veel minder inkomsten binnenkomen.
Bron: AD, ANP, BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!