Kassa

Ov-staking meerdere steden op 20 november

07-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart_25.jpg
Het openbaar vervoer in de steden Rotterdam, Amsterdam en Den Haag staakt zondag 20 november 24 uur. Dat heeft vakbond Abvakabo FNV maandag laten weten.
Staking
Eric Vermeulen van Abvakabo kondigde vrijdag al aan dat er een staking zou komen, omdat een gesprek met minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) op niets was uitgelopen.
Onvrede
De staking wordt gehouden uit onvrede over de aangekondigde bezuinigingen op het ov. Ov-medewerkers in de grote steden kwamen dit jaar al een paar keer in actie tegen de plannen van de minister. Geplande bezuinigingen en verplichte aanbestedingen hebben volgens Abvakabo dramatische gevolgen voor het stadsvervoer. Alleen al in Amsterdam zouden daardoor bijna 1500 arbeidsplaatsen, 30 van de 44 buslijnen, 6 van de 16 tramlijnen en een metrolijn verdwijnen.
Plannen
Afgelopen vrijdag bleek dat de minister niet ingaat op de voorgestelde plannen om de aanbestedingen van het stadsvervoer met een half jaar uit te stellen. Volgens Schultz van Haegen hebben de stadsregio's aangegeven dat aanbesteden mogelijk wordt geacht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!