Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ov-informatie moet beter gedeeld worden tussen partijen

31 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
OV-Chipkaart
Aanbieders van taxidiensten, deelfietsen of andere vervoersconcepten krijgen vaak te weinig toegang tot ov-informatie. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt zelfs voor risico's op machtsmisbruik.
De partijen die consumenten willen helpen van A naar B te komen, zijn onder meer afhankelijk van het ov-chipkaartsysteem van Transport Link Systems (TLS) en reisproducten en informatie van de ov-bedrijven. Maar die schieten veelal tekort in het delen ervan.

Strenge regels

In een advies aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat stelt de toezichthouder dat er strengere regels nodig zijn om er zeker van te zijn dat alle partijen toegang krijgen tot het ov-chipkaartsysteem en ov-diensten.

Wijzigingen

De ACM benadrukt dat er de laatste tijd al wel de nodige wijzigingen zijn doorgevoerd. Zo is de aandeelhoudersstructuur van TLS gewijzigd en zijn er nieuwe ondernemingen ontstaan die gebruik maken van de OV-chipkaart voor het aanbieden van mobiliteitsdiensten. ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!