Kassa

OV geschrapt op rustig moment? Rover lanceert meldpunt

23-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
429 keer bekeken
  •  
bus 1127

Om de uitgeklede dienstregeling van het openbaar vervoer in kaart te brengen, heeft reizigersorganisatie Rover een speciaal meldpunt gelanceerd: Meldpunt Minder OV.

Vanwege personeelsgebrek en het stoppen van de financiële coronasteun door het Rijk, rijden er dit jaar fors minder treinen en bussen. De vervoersbedrijven schrappen vooral vroege en late bussen of extra spitstreinen om de gevolgen voor zoveel mogelijk reizigers beperkt te houden. Maar voor de reizigers die gedupeerd zijn, kunnen de gevolgen groot zijn.

Grote gevolgen voor reizigers

Rover wil deze gevolgen nu in kaart brengen. Want waar één enkele bus minder rijdt, kan dat voor een individuele reiziger betekenen dat er een aansluiting verdwijnt en de reis fors langer wordt, of zelfs dat hij of zij niet meer op tijd op het werk kan komen. En elke reiziger die dit jaar besluit het openbaar vervoer de rug toe te keren, is er één te veel.

Rover roept reizigers op hun ervaringen te melden via www.meldpuntminderov.nl

Bron: Rover/ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Keesje39
Keesje3923 jan. 2023 - 13:59

Als een aansluiting verdwijnt, mis je wellicht ook de overstap van maximaal 35 minuten, zodat je weer opnieuw het starttarief moet betalen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!