Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

OV geschrapt op rustig moment? Rover lanceert meldpunt

23-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
498 keer bekeken
  •  
bus 1127

Om de uitgeklede dienstregeling van het openbaar vervoer in kaart te brengen, heeft reizigersorganisatie Rover een speciaal meldpunt gelanceerd: Meldpunt Minder OV.

Vanwege personeelsgebrek en het stoppen van de financiële coronasteun door het Rijk, rijden er dit jaar fors minder treinen en bussen. De vervoersbedrijven schrappen vooral vroege en late bussen of extra spitstreinen om de gevolgen voor zoveel mogelijk reizigers beperkt te houden. Maar voor de reizigers die gedupeerd zijn, kunnen de gevolgen groot zijn.

Grote gevolgen voor reizigers

Rover wil deze gevolgen nu in kaart brengen. Want waar één enkele bus minder rijdt, kan dat voor een individuele reiziger betekenen dat er een aansluiting verdwijnt en de reis fors langer wordt, of zelfs dat hij of zij niet meer op tijd op het werk kan komen. En elke reiziger die dit jaar besluit het openbaar vervoer de rug toe te keren, is er één te veel.

Rover roept reizigers op hun ervaringen te melden via www.meldpuntminderov.nl

Bron: Rover/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!