Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ov-fiets NS voortaan te openen met ov-chipkaart

11-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
432 keer bekeken
  •  
ov-fiets ns 11127

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat zijn ov-fietsen voorzien van elektrische sloten die openen met een ov-chipkaart. De eerste vierhonderd fietsen met zo'n slot zijn vanaf vandaag bij station Apeldoorn te huren. Aan het eind van 2021 verwacht de NS zo'n 70 procent van de ov-fietsen te voorzien van een elektronisch slot.

Het nieuwe slot opent door de ov-chipkaart er tegen te houden. Indien er een abonnement op de ov-kaart staat, springt het 'slimme slot' open. Bij inlevering van de fiets, wordt de huur automatisch beëindigd als de fiets op slot wordt gezet. In de app is dan te controleren of de fiets ook goed is ingeleverd. Op de bagagedrager van de ov-fiets is een instructie over de werking van het slot te vinden. De techniek is tijdens een proef in Apeldoorn uitgebreid getest. 

NS verliest fietssleutels door reizigers

Jaarlijks verliest de NS ongeveer tweeduizend fietssleutels, omdat reizigers per ongeluk het sleuteltje mee naar huis nemen na het uit gewoonte op slot zetten van de fiets. NS biedt nu 21.7000 fietsen aan op bijna driehonderd locaties. In vijf jaar tijd nam het aantal ritten met de ov-fiets toe van 1,5 miljoen tot 5,2 miljoen in 2019. Door het coronavirus werden er in 2020 ruim 3 miljoen ov-fietsritten gemaakt. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!