Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ov-bedrijven vechten staking niet aan

27-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov_06.jpg
De aangekondigde 24-uursstakingen in juni in het openbaar vervoer in de drie grote steden kunnen gewoon doorgaan. De drie stadsvervoerders in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben besloten geen juridische stappen te ondernemen om de acties aan te vechten.
Juristen van de vervoerders keken daar in de afgelopen dagen naar, maar de kans om de staking met succes aan te vechten, achten ze klein, zo lieten de woordvoerders van GVB, RET en HTM vrijdag weten.
De bonden leggen het vervoer in de drie grote steden weer plat uit protest tegen de voorgenomen bezuinigingen en verplichte aanbesteding. In de hoofdstad rijdt op dinsdag 7 juni geen vervoer, een dag later volgt Den Haag en medewerkers van het Rotterdamse RET sluiten af op 9 juni.
Het is niet voor het eerst dat het werk wordt neergelegd. Er vonden al publieksvriendelijke acties plaats en enkele weken geleden staakten de medewerkers in de ochtendspits. Een keer waagden de vervoerders RET en HTM samen met de stadsregio's de gang naar de rechter, maar zonder succes.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!