Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opnieuw ov-staking op 29 juni

08-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov_12.jpg
Het openbaar vervoer in de drie grote steden ligt opnieuw plat op 29 juni. Direct na de ochtendspits wordt het werk neergelegd en gaat het ov-personeel naar Den Haag om daar te demonstreren tegen de aangekondigde kabinetsbezuinigingen.
In de avondspits moet er weer gereden worden. Het openbaar vervoer is die dag voor de reizigers gratis. Dat heeft vakbondsbestuurder Eric Vermeulen van Abvakabo FNV donderdag laten weten tijdens de staking van het Rotterdamse openbaar vervoer. In Rotterdam hadden zich enkele honderden actievoerders verzameld. Na dinsdag in Amsterdam en woensdag in Den Haag had het ov-personeel daar donderdag het werk neergelegd om hun ongenoegen kenbaar te maken over de aangekondigde miljoenenbezuinigingen en de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in de grote steden. Met spandoeken, petjes, fluitjes en ballonnen stonden ze op het Doelenplein in het centrum van de stad. Het plein was nog niet voor een kwart gevuld.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!