Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opnieuw meer eten besteld rond WK-duel

24-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pizza2_01.jpg
Rond de WK-wedstrijd Nederland-Chili op de oer-Hollandse etenstijd van 18.00 uur, werd opnieuw meer eten besteld en bezorgd dan op een normale maandag. De omzet viel iets lager uit dan de topomzetten van woensdag, toen Oranje op dezelfde tijd tegen Australië speelde, maar toch beleefden bezorgdiensten weer gouden tijden. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs verschillende bezorgdiensten.
Meer bestellingen
,,Maandag is nooit de drukste dag bij ons'', zegt een woordvoerder van de bestelsite Thuisbezorgd.nl. ,,Toch werd er 24 procent meer eten besteld dan gewoonlijk.'' Opnieuw begon de drukte eerder en liep het aantal bestellingen tijdens de wedstrijd weer terug. ,,Gevolgd door een opleving van het aantal orders tijdens de rust'', zei een woordvoerder.
Bij New York Pizza was eveneens een stijging te zien. ,,Wij hebben toch 65 procent meer omzet gedraaid dan normaal op maandag. Iets minder spectaculair dan woensdag,'' zei een woordvoerder.
Zondag dagrecord
Door de overwinning van het Nederlands elftal op Chili (2-0) speelt Oranje zondag in de achtste finales tegen Mexico, opnieuw om 18.00 uur. ,,Dan verwachten wij een dagrecord te breken'', zei de woordvoerder van Thuisbezorgd.nl. ,,Dat zal waarschijnlijk de drukste dag van het jaar worden. Ik verwacht een omzet van de buitencategorie'', voegde de zegsman van New York Pizza er aan toe. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!