Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opnieuw actie voor sluiten slachterij Tielt

09-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken_930x520
Zeker 175.000 mensen, onder wie 80.000 Nederlanders, hebben hun handtekening gezet onder een pamflet van Animal Rights dat oproept om dierenleed in de veehouderij streng te bestraffen en om dierenrechten in de grondwet op te nemen. De dierenrechtenorganisatie overhandigt de handtekeningen vrijdag aan de Vlaamse minister van dierenwelzijn Ben Weyts met de oproep om de omstreden slachterij in het Belgische Tielt te sluiten.
Heimelijk opnames
Deze varkensslachterij kwam eerder dit jaar in het nieuws met opgenomen beelden over dierenmishandeling. Animal Rights had heimelijk opnames gemaakt, waaruit bleek dat de dieren werden geschopt en geslagen.
Tweede kans
Het slachthuis werd tijdelijk gesloten maar kreeg een tweede kans mits het voldoet aan allerlei voorwaarden. Directeur Robert Molenaar van Animal Rights vindt het onterecht dat de directie en de betrokken medewerkers niet zijn gestraft. ,,Het slachthuis wil zelfs de capaciteit opvoeren naar 2,5 miljoen geslachte varkens per jaar. We balen enorm van de rechtsongelijkheid.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!