Kassa

Opel roept Ampera-e uit 2019 terug om brandgevaarlijke accu

26-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
888 keer bekeken
  •  
opladen laadpaal opel ampera elektrische auto 1127
Ook automobilisten die een Opel Ampera-e uit het bouwjaar 2019 hebben, moeten zich melden bij hun dealer. Dat laat Opel zelf in een statement weten. De auto’s uit dit jaar krijgen, net als de oudere exemplaren, een nieuwe accu.

De Ampera-accu’s, gemaakt door toeleverancier LG, kunnen in uitzonderlijke gevallen brandgevaar opleveren. Kassa besteedde daar in april al aandacht aan.

Update

Terwijl de eigenaren wachten op de levering, kunnen ze alvast een software-update installeren. Daarmee zouden klanten op tijd gewaarschuwd kunnen worden als er iets mis is met de batterij.

Toch vraagt Opel zijn klanten om minafwachting van de nieuwe accu een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo wordt ze geadviseerd om de accu tot maximaal 90 procent op te laden en vervolgens niet helemaal leeg te rijden. Daarnaast wordt afgeraden om de auto nachts aan de laadpaal te koppelen. Ten slotte is het veiliger als de auto buiten geparkeerd wordt, aldus de fabrikant.

Verbeterde accu

Volgens Opel heeft de nieuwe accu een grotere actieradius. Dat heeft te maken met de capaciteit van de batterij, die 8 procent groter is dan de huidige. Vanaf het moment van plaatsing zit er 8 jaar of 160.000 kilometer garantie op het accupakket.

Bron: Opel
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Wim van Beek
Wim van Beek20 jun. 2022 - 12:43

Bij de recall is aangegeven dat ze in januari 2022 beginnen met het vervangen van de accu. Nu einde juni alleen een kastje-muur reactie. Buurman met identiek auto in lease constructie is wel geholpen (en is tevreden) kennelijk gaan lease-rijders voor. Zijn er meer mensen met deze ervaring?

HansK2
HansK25 okt. 2021 - 9:45

Mijn Opel is voor de tweede keer terug gezet, en nu niet op 90% maar op +/_ 80% dat houd in dat ik geen 440 km kan rijden maar 340 km en dan moet het nog winter worden, dus het wordt alleen maar minder. En Opel is niet thuis met goede oplossingen, ze hopen dat ik dit jaar aan de beurt ben voor een nieuw accu pakket. Weet waar u aan begint, met een Opel.

Fam. Velthuijs
Fam. Velthuijs10 sep. 2021 - 16:04

Ik lease de Ampera-e en heb Opel private lease en de Opel dealer gemaild en gevraagd naar de compensatie. Ik denk daarbij aan het leveren van een tijdelijke en veilige auto of korting op het lease bedrag . De leasemaatschappij geeft geen antwoord en wijst naar de dealer. De dealer zegt dat ik gewoon moet wachten tot de nieuwe accu wordt geplaatst.

1 Reactie
HansK2
HansK25 okt. 2021 - 9:47

Ik heb vanaf het begin, problemen met mijn Opel ook ik lease hem bij Stern-lease. Ben al met een advocaat bezig geweest. ze wijzen alles van de hand lease maatschappij en dealer. Opel service zit ergens in het buitenland en verwijzen weer naar de dealer.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!