Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opel roept Ampera-e uit 2019 terug om brandgevaarlijke accu

26-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1312 keer bekeken
  •  
opladen laadpaal opel ampera elektrische auto 1127
Ook automobilisten die een Opel Ampera-e uit het bouwjaar 2019 hebben, moeten zich melden bij hun dealer. Dat laat Opel zelf in een statement weten. De auto’s uit dit jaar krijgen, net als de oudere exemplaren, een nieuwe accu.

De Ampera-accu’s, gemaakt door toeleverancier LG, kunnen in uitzonderlijke gevallen brandgevaar opleveren. Kassa besteedde daar in april al aandacht aan.

Update

Terwijl de eigenaren wachten op de levering, kunnen ze alvast een software-update installeren. Daarmee zouden klanten op tijd gewaarschuwd kunnen worden als er iets mis is met de batterij.

Toch vraagt Opel zijn klanten om minafwachting van de nieuwe accu een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo wordt ze geadviseerd om de accu tot maximaal 90 procent op te laden en vervolgens niet helemaal leeg te rijden. Daarnaast wordt afgeraden om de auto nachts aan de laadpaal te koppelen. Ten slotte is het veiliger als de auto buiten geparkeerd wordt, aldus de fabrikant.

Verbeterde accu

Volgens Opel heeft de nieuwe accu een grotere actieradius. Dat heeft te maken met de capaciteit van de batterij, die 8 procent groter is dan de huidige. Vanaf het moment van plaatsing zit er 8 jaar of 160.000 kilometer garantie op het accupakket.

Bron: Opel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!