Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Op vakantie met Corendon in coronatijd; hoe dan?

12-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
Corendon nieuw 930x520
Vanaf 28 juni biedt reisorganisatie Corendon 'coronavrije' vakanties naar een beperkt aantal bestemmingen. Vlak voor hun vlucht worden klanten getest op het coronavirus. Corendon voert extra maatregelen in voor de transfer naar de luchthaven, het inchecken, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel om het besmettingsgevaar te minimaliseren.

'Coronavrije' vakantie

Hiermee hoopt Corendon een 'onbezorgde', veilige vakantie te organiseren zonder mondkapjes of anderhalve meter afstand te verplichten. De belangrijke voorwaarde voor de 'coronavrije' vakantie is dat gasten het hotel niet mogen verlaten. Dat is de enige manier waarop Corendon garant kan staan voor hun veiligheid.

Coronatesten

Het testen voor het coronavirus gebeurt volgens "wetenschappelijk onderzochte en betrouwbare coronasneltesten", belooft de reisorganisatie. Voor zo'n 50 euro per persoon kunnen vakantiegangers zich kort voor het vertrek van de vlucht laten testen. Hierna blijven de vakantiegangers zoveel mogelijk in een beschermde omgeving. Dit brengt met zich mee dat buschauffeurs van de transfer naar Schiphol, piloten en cabinepersoneel van Corendon-vliegtuigen en hotelmedewerkers tevens met grote regelmaat getest moeten worden op het virus.

Voucher bij ontdekking virus

Wanneer een reiziger het virus bij zich draagt, mag deze zijn of haar reis niet voortzetten. De persoon in kwestie ontvangt met zijn gezelschap een reisvoucher met en tegoed gelijk aan de waarde van de geboekte vakantie, meldt een woordvoerster van Corendon. Deze voucher - met een geldigheid van een jaar - kan op een later moment worden ingewisseld voor een nieuwe vakantie. De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) dekt vooralsnog alleen vouchers die zijn afgegeven tot 1 juni.
Antayla in Turkije is verkozen als eerste bestemming voor deze vorm van 'coronavrije' vakanties. Daar bezit Corendon meerdere all-inclusive hotels. In de komende weken wordt overlegd met autoriteiten op andere bestemmingen, zoals Ibiza, Curaçao, Sardinië en Sicilië, om ook daar vakanties aan te kunnen bieden.

Wat doet branchegenoot TUI Nederland?

Branchegenoot TUI Nederland denkt tevens na over plannen om mensen toch op vakantie te kunnen laten gaan, maar maakt daarbij andere afwegingen dan Corendon. "De volledige vakantie moeten doorbrengen in het hotel, zien wij op dit moment toch als een te grote beperking voor vele klanten." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!