Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Op reis vanaf Lelystad Airport in 2020

22 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Vliegveld 1127

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) denkt dat Lelystad Airport in de loop van volgend jaar passagiers kan vervoeren naar vakantiebestemmingen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen er, wat de minister betreft intrekken op 1 november, het liefst eerder.

Afgelopen zomer moest de openstelling van de luchthaven al worden uitgesteld. Aanvankelijk stond het gepland voor april 2020. De stikstofproblematiek gooide roet in het eten. Ook moest er worden gewacht op Brussel voor goedkeuring van de verdeling van vluchten tussen Schiphol en Lelystad.

Meer ruimte op Schiphol

De Europese Commissie is inmiddels akkoord met het voorstel om vakantievluchten op vrijwillige basis te verplaatsen naar Lelystad. Op Schiphol moet daardoor meer ruimte ontstaan voor vliegverkeer dat bijdraagt aan de rol van die luchthaven als internationaal knooppunt. Van Nieuwenhuizen gaat er ook van uit dat het stikstofprobleem voor de luchtvaart snel kan worden opgelost, omdat de sector er maar beperkt aan bijdraagt. ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!