Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ook verbod op vervoeren van vuurwerk

24-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
vuurwerk 1127

Op het vervoeren van vuurwerk komt ook een verbod. Ga je met vuurwerk in je hand of in de auto over straat? Dan ben je in overtreding, zei minister Ferd Grapperhaus na afloop van het Veiligheidsberaad. Er wordt hier door handhaving op gecontroleerd.

De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's wilden ook het bezit van vuurwerk verbieden, maar de minister vond dat 'net een brug te ver' en gaf aan dat dit juridisch ingewikkeld was. Het vervoeren van vuurwerk vanuit België en Duitsland mag zeker niet. "Hiertegen kun je optreden."

Aanvullend vuurwerkverbod

Met dit aanvullende verbod is nu het vervoeren, verhandelen en verkopen van vuurwerk voor komende jaarwisseling verboden. Deze maatregelen zijn getroffen om de zorg te ontlasten, benadrukt Grapperhaus. "Het gaat niet goed met het coronavirus. De cijfers gaan niet hard genoeg omlaag. Elk jaar raken met oud en nieuw 1400 mensen ernstig gewond door vuurwerk. Dat kan de zorg er dit jaar niet bij hebben."

Grapperhaus noemt het 'oliedom' dat mensen alsnog vuurwerk willen afsteken. "Dan straal je uit dat je niets met corona hebt te maken. Het virus is ons overkomen. Laten we ons nou met zijn allen sterk maken om het terug te dringen." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!