Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Ook dierendag voor dieren in vee-industrie'

02-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koe 930x520
Meer dan vijftig grote Nederlandse bedrijven en instellingen vragen hun medewerkers dinsdag, op werelddierendag, geen vlees te eten. Normaal eten Nederlanders dagelijks 420.000 dieren op. Maar op deze dierendag moeten dat er nul zijn, aldus Wakker Dier maandag.
,,Hoewel iedereen op dierendag zijn eigen hond, kat of cavia extra vertroetelt, worden de dieren in de vee-industrie op deze dag nog dikwijls vergeten'', stelt de dierenwelzijnsorganisatie.
Wakker Dier spant zich al een aantal jaren in om van dierendag 'EetGeenDierenDag' te maken. Onder meer Bol.com, Eneco, DSM Delft, de Erasmus universiteit, Triodos Bank en Philips Center Amsterdam doen dit jaar mee om het goede voorbeeld te geven. ,,Gezamenlijk vragen zij in hun kantines aan bijna 232.000 werknemers de dieren in de vee-industrie te sparen, door ze op werelddierendag niet op te eten'', aldus de actiegroep.
Jaarlijks doen volgens Wakker Dier tienduizenden mensen mee aan EetGeenDierenDag. Onder meer door geen vlees te eten, posters op te hangen en vegetarische maaltijden te verzorgen. Dit jaar is de zesde editie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

gewicht
gewicht3 okt. 2016 - 19:00

Lomito, ik ga er vanuit dat het ironisch bedoeld is. Een konijn mag geen veld of kropsla, daar zit veel te veel water in. Geef hem/haar vers paardensla of een worteltje.Laat de ossenhaas nog maar even liggen, zo gezond is vlees dank zij de vleesindustrie, ook weer niet. 

Lomito
Lomito3 okt. 2016 - 14:59

Goed dat ik het lees, ik was het bijna vergeten dat het morgen dierendag is en dat wij vieren dat we blij zijn met dieren. Konijntje krijgt verse sla uit de moestuin en voor ons haal ik een paar mooie stukken ossenhaas uit de diepvries.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!