Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ook College van Beroep oordeelt: Reclame Booking.com misleidend

4 jul 2014
  •  
leestijd 1 minuten
hotelkamer_10.jpg
Booking.com heeft bezoekers van de hotelsite misleid door de suggestie te wekken dat hotelkamers bijna zijn uitverkocht, terwijl via andere kanalen nog kamers beschikbaar zijn. Dat oordeelt het College van Beroep van de Reclame Code Commissie vrijdag. Het college bekrachtigt een eerdere uitspraak waarin Booking.com werd opgeroepen niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.
'Verleiding om snel te boeken'
Meldingen als ,,We hebben nog 1 kamer vrij!'' zetten mensen op een verkeerd been, vindt het college. Het is voor de gemiddelde consument onvoldoende duidelijk dat zo'n mededeling uitsluitend betrekking heeft op het aanbod dat het betreffende hotel via de website van Booking.com beschikbaar heeft gesteld. Bezoekers worden daardoor verleid snel een kamer te boeken, die zij anders misschien niet hadden genomen.
In april kwam de Reclame Code Commissie al tot ditzelfde oordeel, maar Booking.com ging hiertegen in beroep.
Klacht
De klacht over de misleiding van de hotelsite was ingediend door marketingdeskundige Max Kohnstamm. Hij werd ondersteund door brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland. Volgens zijn advocaat Eric Janssen vormt de uitspraak van vrijdag belangrijke jurisprudentie voor mogelijke rechtszaken in de toekomst. ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!