Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Online winkelen steeds vaker via de smartphone

28-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
webwinkel_05.jpg
Online winkelen gebeurt steeds vaker via de smartphone. Webwinkels zagen hun omzet op verkopen met mobiele telefoon of tablet in de eerste helft van het jaar met 67 procent toenemen ten opzichte van het voorgaande halfjaar. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd marktonderzoek van brancheorganisatie Thuiswinkel.org.
Cijfers
Klanten kochten in 12 miljoen mobiele bestellingen voor 550 miljoen euro aan spullen, waardoor de mobiele omzet goed was voor 11 procent van de totale omzet van webwinkels. In totaal hebben 2,3 miljoen Nederlanders een online aankoop gedaan met een smartphone of tablet, 53 procent meer dan in de tweede helft van 2012. Ongeveer één derde van die mobiele kopers kocht afgelopen halfjaar voor het eerst op deze manier.
3 miljoen mobiele kopers
Thuiswinkel.org rekent erop dat het aantal Nederlanders dat online shopt via een mobiel apparaat in de tweede helft van het jaar verder zal groeien naar meer dan 3 miljoen mensen. De mobiele jaaromzet van 2013 komt naar verwachting uit op ruim 1,1 miljard euro.
Kopen met je bril
Winkelen met de smartphone of tablet gaat zich in de komende jaren ontwikkelen als ,,dé grote aanjager van online consumentenbestedingen'', voorspelt Wijnand Jongen, directeur van de brancheorganisatie. ,,In toenemende mate zullen consumenten producten en diensten mobiel gaan kopen. Nu nog met name met smartphones en tablets, in de toekomst via nieuwe zogenaamde smart wearables als smartwatches, brillen als Google Glass, et cetera.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!