Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ongelukken en vertragingen door winters weer

16 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_sneeuw_05.jpg
De sneeuw en de gladheid heeft tot verschillende ongelukken geleid. Het winterse weer veroorzaakte ook wisselstoringen op het spoor.
Vooral in het westen en midden van het land kwam het verkeer in de problemen. Zo waren er aanrijdingen op de A4 ter hoogte van Rijswijk, op de A12 bij Nootdorp en op de A27 bij Houten. In onder meer Nijkerk, Middenbeemster, Ter Aar, Boskoop en Breezand belandden auto’s in de sloot.

Geen treinen

Ook de spoorwegen ondervonden last van de winterse neerslag. Zo reden geen treinen tussen Utrecht en Schiphol en geen intercity's tussen Amsterdam en Almere wegens een wisselstoring. Aan het begin van de middag waren die storingen voorbij.

Gladheid

De sneeuwbuien begonnen zaterdag halverwege de avond en zorgden voor veel gladheid. Via het noorden van het land verlieten de buien Nederland. Rijkswaterstaat zette op veel plaatsen strooiwagens in. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar