Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoeksraad checkt veiligheid fietsers

11-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fiets_13.jpg
De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek begonnen naar de veiligheid van fietsers. Het onderzoek spitst zich toe op ongevallen in het fietsverkeer, waarbij dus alleen fietsers, brom- en snorfietsers en bijvoorbeeld gehandicaptenvoertuigen betrokken zijn. De raad heeft dat dinsdag bekendgemaakt.
Toename ongelukken
Het aantal ongelukken in het fietsverkeer neemt de laatste jaren toe en het aantal fietsers stijgt. Voor de Onderzoeksraad genoeg reden voor een breed onderzoek naar veiligheid van het fietsverkeer.
'Weinig kennis'
Per jaar vallen er ongeveer 50 doden en ruim 9000 ernstig gewonden in het fietsverkeer, waarbij geen auto’s of vrachtauto’s zijn betrokken. Doordat er steeds meer fietsers en variaties op het fietspad komen, groeit naar verwachting ook het aantal ernstige ongelukken. De raad vermoedt dat er veel kansen zijn om de veiligheid te verbeteren, omdat er eigenlijk weinig kennis bestaat over dit soort ongevallen.
Het onderzoek zal een jaar duren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!