Kassa

Onderzoek: Ondanks corona gaan Nederlanders massaal naar buitenland

20-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2236 keer bekeken
  •  
oproep_vakantie

Nederlanders zijn massaal van plan om deze zomer weer naar het buitenland te gaan. Corona houdt mensen, in tegenstelling tot vorig jaar, niet meer thuis, concludeert I&O Research in een onderzoek in opdracht van de NOS.

Vorig jaar vond de helft van de Nederlanders het onverantwoord om op vakantie te gaan naar het buitenland. Inmiddels is dit nog maar negen procent. Ook zei meer dan de helft (58 procent) vorig jaar liever in Nederland op vakantie te gaan vanwege het virus terwijl dit nu nog slechts bij dertien procent een rol speelt.

Populaire bestemmingen

Drie op de vier Nederlanders zijn van plan dit jaar nog op vakantie te gaan, een op de drie gaat in juli of augustus. Vooral Duitsland (18 procent), Frankrijk (17 procent), Spanje (15 procent) en Italië (10 procent) zijn in trek.

Volgens de onderzoekers zijn vakantiegangers dikwijls niet op de hoogte van de coronamaatregelen in het land van bestemming. Vooral in Portugal en Frankrijk zou dit volgens I&O voor problemen kunnen zorgen.

Op vakantie gaan toch moeilijk

Op vakantie te gaan deze zomer lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Torenhoge prijzen door inflatie, Schiphol dat op slot zit en dus ook weer corona. Het wordt ons niet makkelijk gemaakt. Tips om de prijs wat in te dammen geven we in onderstaand item! Mocht je willen weten wat je rechten zijn met betrekking tot de drukte op Schiphol? Lees dan het bijbehorende artikel hier.

Bron: NOS/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

borg queen
borg queen20 jun. 2022 - 12:12

Ik snap niet dat mensen überhaupt nu nog het geld hebben om met vakantie te gaan. Torenhoge inflatie, energiekosten en benzine. Blijkbaar geld genoeg. En corona interesseert niemand meer, zolang ze hun pleziertjes maar hebben. Komen ze ziek terug, jammer dan, kunnen we nog even thuisblijven, maar ben wel lekker weggeweest. Totdat ze zo ziek worden dat het fout gaat, dan schreeuwen ze moord en brand en heeft iemand anders het gedaan. De tweedeling in Nederland wordt steeds groter, tussen de gegoede burgers en de minder bedeelden. Dat gaat compleet de verkeerde kant op.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!