Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Onderzoek naar verdwijning blauwe envelop'

21-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Belastingdienst_69.jpg
De Nationale ombudsman overweegt een onderzoek te starten naar het verdwijnen van de 'gevreesde' blauwe enveloppen van de Belastingdienst. Dit naar aanleiding van 300 klachten en signalen die de afgelopen weken bij de ombudsman zijn binnengekomen, met name van mensen die digitaal niet zo handig zijn. Komende week wordt de knoop doorgehakt of er een onderzoek komt, aldus een woordvoerster zaterdag.
Ouderen
Volgens De Telegraaf zit met name bij ouderen de schrik er goed in. Ouderenorganisatie Unie KBO zei tegen de krant dat er een vangnet moet blijven voor deze groep mensen.
Overstap in 2017
Vorige maand werd bekend dat na honderd jaar de blauwe envelop gaat verdwijnen als de fiscus overstapt naar volledig digitaal berichtenverkeer met burgers en bedrijven. Dat zal per 2017 het geval zijn.
Op dit moment verstuurt de fiscus nog jaarlijks 150 miljoen blauwe brieven. Dat komt neer op ongeveer een vrachtwagen vol per dag.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!