Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoek naar dure reumamedicijnen

27-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
Pillen 930x520
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat onderzoek doen naar de markt van geneesmiddelen voor reuma. ,,Het valt ons op dat prijzen voor deze middelen hoog lijken te blijven ook al zijn er verschillende alternatieven voor de patiënt op de markt'', zegt Bart Broers, zorgdirecteur bij de toezichthouder.

'Relatief duur'

Reumamedicijnen, zogeheten TNF-remmers, behoren tot de geneesmiddelen met de hoogste kosten voor ziekenhuizen en patiënten. Dat komt doordat ze relatief duur zijn en door grote aantallen patiënten worden gebruikt.
Om er achter te komen hoe de concurrentie op deze markt werkt, vraagt de ACM informatie op bij onder andere ziekenhuizen, zorgverzekeraars, inkoopverbanden, patiëntenverenigingen en farmaceutische bedrijven. ,,Het gaat daarbij om informatie over prijzen en volumes, vergoedingen, kortingen, substitutiemogelijkheden en voorschrijfgedrag om erachter te komen hoe deze markt werkt'', aldus de toezichthouder. ANP
Kassa heeft eerder onderzoek gedaan naar dure medicijnen die niet meer vergoed worden uit de basisverzekering. Lees hier het artikel.

Meer over:

reuma, medicijnen, acm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!