Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Omzet webwinkels boven de 10 miljard

25-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
webwinkel_07.jpg
De omzet van webwinkels is vorig jaar gegroeid tot boven de 10 miljard euro. Nederlanders hebben in 2013 voor 10,6 miljard euro besteed aan inkopen via internet. Dat is 8,5 procent meer dan de online bestedingen in 2012. Dat heeft Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor webwinkels, dinsdag bekendgemaakt.
Bestellingen
Net als in 2012 is de toename van het aantal bestellingen de belangrijkste drijfveer van de omzetgroei. Consumenten hebben afgelopen jaar in totaal bijna 100 miljoen orders geplaatst via internet. Dat is 11 procent meer dan in het jaar ervoor.
Afgelopen jaar hebben 10,8 miljoen Nederlanders een aankoop gedaan via internet. Dat is 2 procent meer dan in het voorgaande jaar. De aanwas van nieuwe onlinekopers vlakt wel af. ,,Het zijn vooral ervaren online shoppers die steeds meer online kopen'', aldus de organisatie. Online kopers deden gemiddeld negen bestellingen per persoon in 2013. Een jaar eerder lag dit aantal op acht onlinebestellingen, zo blijkt uit de Thuiswinkel Markt Monitor.
Speelgoed en muziek
Net als afgelopen jaren komt de omzetgroei vooral uit de onlineverkoop van producten. Deze steeg met 12 procent ten opzichte van 2012. Speelgoed is met een plus van 27 procent en een omzet van 105 miljoen euro opnieuw het sterkst stijgende segment van de onlineshoppingmarkt, gevolgd door muziek met een plus van 19 procent naar een omzet van 123 miljoen euro.
De grootste productsegmenten telecom (plus 16 procent naar 1,5 miljard euro) en kleding (plus 16 procent naar 850 miljoen) blijven het goed doen en stijgen sterker dan de totale onlinemarkt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!