Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

OM trekt 3000 boetes trajectcontrole A4 in

16-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_file1_15.jpg
Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) trekt drieduizend bekeuringen in voor snelheidsovertredingen die zijn begaan op de A4 tussen 8 en 15 oktober. Op de trajectcontrole tussen Zoeterwoude-Dorp en Leidschendam heeft een verkeerd verkeersbord gestaan waardoor de snelheidsbeperking verviel.
Onterecht
Het bord gaf 'einde alle verboden' aan. Door de plaatsing gold opeens een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur in plaats van de 100 kilometer per uur die overdag wordt gehandhaafd. Het trajectcontrolesysteem bleef echter op maximaal gemiddeld 100 kilometer per uur controleren, waardoor drieduizend weggebruikers ten onrechte werden bekeurd.
Betalen
Op het wegvak is tussen 19.00 en 6.00 uur wel 130 toegestaan. Wie in die tijdspanne een snelheidsovertreding op het traject heeft begaan, moet gewoon betalen.
Informeren
Het CJIB zal alle betrokkenen informeren over het intrekken of vernietigen van de beschikking. Wie al heeft betaald, krijgt z'n geld teruggestort. Volgens het Openbaar Ministerie hoeven betrokken weggebruikers niet alsnog beroep aan te tekenen.
Het bord is inmiddels weggehaald.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!