Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

OM beloofde Rabobank: geen vervolging verdachte werknemers in Libor-affaire

28-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rabobank logo 930x520
Het Openbaar Ministerie beloofde de Rabobank in een geheime overeenkomst om medewerkers die betrokken waren bij de Liborfraude niet te vervolgen. Dat meldt televisieprogramma  ZEMBLA . De bank manipuleerde jarenlang de Liborrente in een van de grootste fraudeschandalen in de financiële wereld.

Schikkingsovereenkomst

De afspraken werden gemaakt in het kader van een schikking tussen het OM en de bank in 2013. Hiermee kocht de Rabobank voor 70 miljoen euro een strafzaak af. In de geheime schikkingsovereenkomst is ook vastgelegd dat de Rabo geen schuld erkent aan enig strafbaar feit. De afspraken met de bank zijn goedgekeurd door de toenmalige minister van Justitie, Ivo Opstelten.
Voor meer informatie klik hier  voor de ZEMBLA website.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Anonymous
Anonymous28 feb. 2018 - 14:13

Eenmaal een schurk, altijd een schurk. Willens en wetens de kluit belazeren en vervolgens met een schijntje kunnen wegkomen! Leve de VVD!!

aad piraat
aad piraat28 feb. 2018 - 13:47

En het gedupeerde klootjesvolk dat zo graag klaagt blijft vrolijk op de ( V )ereniging ( V )oor ( D )iefstal stemmen en hun leidende Pinoccio bejubelen.

fairman
fairman28 feb. 2018 - 13:33

Art. 1 Grondwet:  Ieder in dit land, met gelijke omstandigheden wordt gelijk behandeld :-)                Rijke bankiers hebben geen gelijke omstandigheden als een arme sloeber.  Dus wat zeuren we nou!?

snuffelbaard
snuffelbaard28 feb. 2018 - 12:38

Veel te weinig, die 70 miljoen.. Ze hadden de Rabobank alles wat ze daarmee hebben verdiend terug moeten laten betalen. En de verantwoordelijken moeten aanpakken! Maar dat gebeurt toch niet, kijk maar eens naar de woekerpolissen. Dacht je dat wij ooit gecompenseerd worden voor de door hun systeem veroorzaakte verliezen? Je hoort er niemand meer over, we kunnen er naar fluiten! 

manwijf
manwijf28 feb. 2018 - 11:15

Als nu nog niet duidelijk is wat een schorremorrie er in de regeringspartijen zit... En maar janken over PVV of het FvD. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!