Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Office 2016: Alle nieuwigheden op een rij

23-09-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Office.jpg
Op 22 september lanceerde Microsoft een nieuwe versie van het Office kantoorpakket. Een flink aantal nieuwe functionaliteiten werd toegevoegd. Kassa zet de nieuwigheden voor je op een rij. 
  • Co-creatie laat toe om met meerdere gebruikers gelijktijdig aan hetzelfde document te werken. Dit is beschikbaar in Word, Powerpoint en OneNote. Excel volgt later.
  • Skype voor bedrijven wordt geïntegreerd in Word, Excel, Powerpoint en OneNote. Zo kan je rechtstreeks vanuit bijvoorbeeld Word communiceren met collega’s, terwijl je samen een document bewerkt. 
  • Dankzij Roaming Documents kan je snel schakelen tussen verschillende toestellen, zodat dat je belangrijke aanpassingen aan je documenten niet verliest. Zo kan je bestanden bewerken op je laptop, smartphone en tablet.
  • Naast de Office-programma’s die al bestonden, zijn er twee nieuwe bij gekomen. Met Sway maak je presentaties, waarbij je gebruik maakt van materiaal uit verschillende bronnen, zoals het internet. Delve is voor bedrijven, en verzamelt alle documenten waarvan het denkt dat die voor jou interessant zijn, ongeacht waar ze opgeslagen zijn.
  • Outlouk heeft er een nieuwe map bij gekregen: Onbelangrijke e-mail. Hier worden e-mails geplaatst waarvan Outlook denkt dat het een lage prioriteit heeft.
  • Excel is zes nieuwe grafiektypes rijker geworden. 
  • Met Eenvoudig delen kan je documenten delen via OneDrive of Sharepoint. Zo hoef je niet steeds aanpassingen van een document heen en weer te mailen, maar bewerk je het samen met je collega's in de cloud. Dankzij versiebeheer kan je op elk moment weer terugkeren naar een oudere versie van het document.
Co-creatie laat toe om met meerdere gebruikers gelijktijdig aan hetzelfde document te werken. Dit is beschikbaar in Word, Powerpoint en OneNote. Excel volgt later.
Skype voor bedrijven wordt geïntegreerd in Word, Excel, Powerpoint en OneNote. Zo kan je rechtstreeks vanuit bijvoorbeeld Word communiceren met collega’s, terwijl je samen een document bewerkt. 
Roaming Documents kan je snel schakelen tussen verschillende toestellen, zodat dat je belangrijke aanpassingen aan je documenten niet verliest. Zo kan je bestanden bewerken op je laptop, smartphone en tablet.
Sway maak je presentaties, waarbij je gebruik maakt van materiaal uit verschillende bronnen, zoals het internet.
Delve is voor bedrijven, en verzamelt alle documenten waarvan het denkt dat die voor jou interessant zijn, ongeacht waar ze opgeslagen zijn.
Onbelangrijke e-mail . Hier worden e-mails geplaatst waarvan Outlook denkt dat het een lage prioriteit heeft.
zes nieuwe grafiektypes rijker geworden. 
Eenvoudig delen kan je documenten delen via OneDrive of Sharepoint. Zo hoef je niet steeds aanpassingen van een document heen en weer te mailen, maar bewerk je het samen met je collega's in de cloud. Dankzij
versiebeheer kan je op elk moment weer terugkeren naar een oudere versie van het document.
Office 2016 is beschikbaar voor alle platformen, maar werkt het beste in combinatie met Windows 10. Word, Excel en Powerpoint zijn namelijk geoptimaliseerd om op Windows 10 zowel in desktop- als tabletmodus bruikbaar te zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!