Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Odeurtje voor onwelriekende metroliften

17-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_RET.jpg
Opnieuw gaat de Rotterdamse regiovervoerder RET proberen luchtverfrissers voor de reizigers in te zetten. Deze keer worden geuren in de verschillende liften verspreid, omdat deze vaak behoorlijk stinken.
Geurdispensers
Een medewerker van de RET bedacht de list om af te komen van de onaangename geuren in de liften van de metrostations. Hij opperde de inzet van dispensers die frisse geuren verspreiden. Er worden komende weken vijf verschillende odeurtjes op 11 stations ingezet: fresia, lavendel, citrus, sinaasappel en dennen.
De reizigers kunnen vervolgens via internet aangeven welke ze het lekkerste vinden. Ook wordt gevraagd wat ze van de intensiteit vinden.
Beïnvloeden gedrag
De RET verspreidde in 2001 een geur in het station in een poging zo het gedrag van de bezoekers te beïnvloeden. Dat gebeurde naar het voorbeeld van Parijs, maar dat project is een stille dood gestorven, omdat het geen effect had. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!