Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NVWA controleert verbod rookruimtes vanaf 1 april

18-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
roken sigaret horeca

Horecaondernemers hebben tot 1 april volgend jaar om hun rookruimte weg te halen of een andere functie te geven. Vanaf die datum wordt het al geldende verbod op rookruimtes in horeca gehandhaafd. Dat laat staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) vrijdag weten.

Na het verbod, dat eind vorige maand per direct werd ingevoerd, liet Blokhuis al weten dat de NVWA niet meteen zou controleren. Er was sprake van een overgangsperiode om ondernemers de ruimte te geven om zich voor te bereiden. Nu is bekend geworden dat de toezichthouder gaat controleren met ingang van 1 april 2020.

Tegenvaller voor horeca

Eerder had de horecasector met de minister afgesproken vanaf 2022 een einde te maken aan de rookruimtes. De beslissing van de Hoge Raad om het verbod eerder te laten ingaan, was een tegenvaller voor horecaondernemers. De staatssecretaris sprak toen van een "dubbel gevoel".

Toch kan de horeca volgens Blokhuis leven met deze nieuwe datum. "Ze waren even bang dat we op 1 januari gingen zitten," aldus de staatssecretaris. "Eén april, associëren zij ook met het terrassenseizoen. Dan kunnen we alles veel geleidelijker doen. Een mooie Nederlandse oplossing, denk ik."

 Ook de gemeenten zijn tevreden dat er niet al vanaf 1 januari wordt gehandhaafd, aldus Blokhuis. Volgens de staatssecretaris willen die ook 'fatsoenlijke afspraken' kunnen maken met de horeca. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!