Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS wil reizigers lokken met korting op rustige trein

15-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
216 keer bekeken
  •  
ns trein spoorwegen zitplaats 930

De NS geeft tijdens een proef op het traject Den Haag - Eindhoven reizigers extra korting als ze in een rustige trein stappen. De korting op het treinkaartje kan oplopen tot 60 procent.

Reizigers op het traject Eindhoven Centraal - Den Haag Centraal, en alle stations ertussen zoals Tilburg, Breda en Rotterdam, kunnen meedoen. Een treinabonnement is niet nodig.

Voorwaarde is wel dat de reiziger minstens een dag van tevoren een e-ticket koopt. In de NS-reisplanner is te zien op welke vertrektijd reizen met de korting mogelijk is. De proef duurt tot 3 juli. Daarna wordt bekeken of het op andere trajecten wordt getest.

Stimulans om meer met de trein te reizen

Met de aanpak wil NS drukte in de treinen voorkomen en onderzoeken of lege stoelen beter benut kunnen worden. NS-bestuurder Tjalling Smit ziet het als een "logische vervolgstap" om mensen te stimuleren meer met de trein te reizen.

Ook kan het mogelijk een uitkomst zijn voor mensen die vanwege de hoge brandstofprijzen nu liever niet te vaak met de auto bij het tankstation komen, denkt hij.

Smit geeft als voorbeeld van prijsbewust reizen de intercity die om 10.15 uur uit Eindhoven vertrekt voor de rit naar Den Haag, met twee derde van de stoelen bezet. "Pak je dezelfde trein, maar twee uur later, dan is slechts een derde van de stoelen bezet. Reizigers die voor deze trein kiezen, kunnen daarom 30 procent korting krijgen." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!