Kassa

NS schaft papieren kortingskaart nog niet af

21-02-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
trein_bewegend_33.jpg
De NS schaft het papieren kortingskaartje nog niet af per 20 maart om geheel over te gaan op de OV-chipkaart. Het bedrijf heeft dat woensdag laten weten na een oproep van de regionale spoorvervoerders. Volgens die vervoerders zijn de gevolgen voor de prijzen nog niet duidelijk.
NS 'blij verrast'
De NS zegt ,,blij verrast'' te zijn door de oproep die Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia woensdag deden. ,,De andere treinvervoerders verzoeken ons al jaren om de papieren kaartjes sneller af te schaffen. Via de invoering van de OV-chipkaart hebben zij hun eigen veelal hogere regionale tarieven doorgevoerd'', aldus de NS.
Respijt nog onbepaald
Hoe lang het papieren kortingskaartje respijt krijgt, is volgens de NS nog niet precies te zeggen. ,,Wij stellen de regionale vervoerders in de gelegenheid hun hogere tarieven voor doorgaande reizen op de chipkaart terug te draaien''.
Reacties
De regionale spoorvervoerders zeggen in een reactie dat het ,,mooi is dat NS nu eindelijk met ons de gevolgen van de afschaffing van het papieren kaartje voor de regionale reiziger wil bekijken.’’ Volgens hen was NS daar tot dinsdag niet toe bereid. De NS op haar beurt geeft aan dat het juist de regionale vervoerders waren die zo snel mogelijk van het papier afwilden.
Dit jaar zou niet alleen het papieren kortingskaartje verdwijnen. In het najaar verdwijnen de gewone papieren kaartjes en moet met de OV-chipkaart worden gereisd. Belangenorganisaties als de ANWB, Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), Consumentenbond en ook Rover zijn daartegen. Volgens hen zijn papieren kaartjes van belang voor reizigers die incidenteel de trein nemen en voor degenen die problemen hebben met 'reizen op saldo' met de OV-chipkaart. ANP
Zie ook de uitzending van Kassa, 16-02-2013:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!