Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS laat naam Hispeed los

27-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_ns_17.jpg
De internationale treindiensten van de NS gaan vanaf 15 juni verder onder de naam NS International. De naam NS Hispeed vervalt. Dat maakte het spoorbedrijf maandag bekend.
Internationale treintickets
Met NS International kunnen klanten reizen met de hogesnelheidslijnen Thalys, ICE International, TGV en Eurostar, en met de internationale intercity's naar Berlijn en Brussel. De verkoop van internationale treintickets, volgens de NS naar meer dan 2700 bestemmingen in 30 landen, gaat ook verder onder de nieuwe naam.
Intercity direct
'Intercity direct', de verbinding tussen Amsterdam en Breda via de hogesnelheidslijn, wordt vanaf 15 juni uitgevoerd onder de naam NS. De verbinding viel onder NS Hispeed, omdat het eerste deel uitmaakte van het traject van de Fyra, de hogesnelheidstrein naar Brussel die door problemen met de treinen is stopgezet.
Samenvoegen
NS wil vanaf 2015 het hoofdspoornetwerk en de hogesnelheidslijn samenvoegen. Begin dit jaar werden daarom al NS Hispeed en NS Reizigers, de binnenlandse tak van het spoorbedrijf, bijeengebracht tot één organisatie. Om voor klanten een logisch onderscheid aan te brengen tussen binnenlandse en internationale reizen kiest de NS er nu voor om NS International als naam in te voeren, liet een woordvoerster weten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!