Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS en ProRail gaan coronamaatrgelen op zes stations testen

04-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein 1127
ProRail en NS voeren vanaf volgende week maandag op zes stations de eerste coronamaatregelen in die passen in de anderhalve-metersamenleving. Borden en pictogrammen roepen reizigers op elkaar op de stations en in de treinen zo min mogelijk aan te raken, liften met maximaal twee personen te gebruiken en op de perrons en roltrappen voldoende afstand van elkaar te houden en zoveel mogelijk rechts aan te houden.

Stapsgewijze invoering op zes stations

Deze stapsgewijze invoering begint op de stations Arnhem Centraal, Amsterdam Zuid, Culemborg, Gouda, Groningen Noord en Utrecht Centraal. Hier worden reizigers via mededelingenborden en omroepberichten gewezen op de desbetreffende maatregelen. Daarnaast worden de stations extra gereinigd. Denk aan het extra schoonmaken van deurklinken, drukknoppen en trapleuningen.

Gebruik openbaar vervoer alleen wanneer strikt noodzakelijk

De ervaringen met de maatregelen worden gedeeld en besproken met overige ov-bedrijven, zodat ze eventueel op grotere schaal in het openbaar vervoer, zoals in bussen, trams en metro's, kunnen worden toegepast. Wanneer het nodig is, worden volgens NS en ProRail de maatregelen aangepast of volgen extra maatregelen. De bedrijven benadrukken dat de boodschap in het openbaar vervoer blijft dat je alleen gebruikt dient te maken van openbaar vervoer als dat strikt noodzakelijk is. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!