Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Noodkreet over vervoer speciaal onderwijs

15-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoolbord.jpg
Balans, de belangenorganisatie voor ouders met kinderen in het speciaal onderwijs, stuurt maandag een brandbrief naar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de ministers Ronald Plasterk (Onderwijs) en Camiel Eurlings (Verkeer).
De organisatie maakt zich grote zorgen over het feit dat alle partijen in haar ogen onvoldoende aandacht schenken aan het vervoer van kinderen in het speciaal onderwijs. ,,De enige vraag is al jaren hoe het nog goedkoper kan'', stelt een zegsvrouw. Volgens Balans leidt dit tot gevaarlijke situaties die door de betrokken partijen worden onderschat.
De directe aanleiding voor de brief is een incident met een schoolbusje dat begin februari dat door gladheid van de weg raakte en enkele meters omlaagviel. Hierbij raakten vier kinderen gewond. Op de weg waar het busje reed, was niet gestrooid. Bovendien had het voertuig geen winterbanden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!