Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nokia en Apple komen met tabletnieuws

23-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nokia_10.jpg
Nokia heeft zijn eerste tablet onthuld. Met de Lumia 2520, die draait op Windows-software van het toekomstige moederbedrijf Microsoft, wil het Finse bedrijf de concurrentie aangaan met de iPad van Apple en tablets die werken met het Android-besturingssysteem van Google.
10,1 inch scherm
De tabletcomputer met een scherm van 10,1 inch komt nog voor het einde van het jaar op de markt in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Finland. Aan het toestel hangt een prijskaartje van 499 dollar (365 euro), exclusief belastingen en eventuele subsidies van mobiele aanbieders.
iPad Air
Apple introduceert een nieuwe iPad, de iPad Air. Het dunnere en lichtere model wordt de opvolger van de iPad4 en gaat 499 dollar kosten. Het eerdere model iPad2 blijft eveneens beschikbaar voor 399 dollar.
Besturingssysteem
De elektronicafabrikant zei ook dat het het nieuwe besturingssysteem van Apple voor computers, OS X Mavericks, gratis beschikbaar wordt gesteld. Apple-gebruikers kunnen het systeem kosteloos downloaden.
Volgens Apple zorgt het systeem voor een aanzienlijk langere levensduur van de batterij. Het is de eerste keer dat Apple een groot nieuw besturingssysteem voor de laptops en desktops gratis aanbiedt.
Mini
Verder komt er een nieuwe Mac Pro-computer en wordt de iPad mini verbeterd door middel van een retina-scherm. De nieuwe iPad mini gaat 399 dollar kosten. De oorspronkelijke iPad mini blijft eveneens beschikbaar voor de verlaagde prijs van 299 dollar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!