Kassa

Nog meer banen weg bij PostNL

27-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
postnll
PostNL schrapt de komende vier jaar nog eens circa 2000 banen. Het postbedrijf gaat zijn omvorming naar pakketbezorgspecialist daarbij versneld doorvoeren, liet de onderneming maandag weten bij de bekendmaking van haar jaar- en kwartaalcijfers.
Zeshonderd fte
Bij de Nederlandse postdivisie verdwijnen in de periode tot en met 2020 jaarlijks vijfhonderd tot zeshonderd voltijdsbanen (fte). Dat is evenveel als in de voorgaande jaren. Volgens topvrouw Herna Verhagen zullen er opnieuw weinig gedwongen ontslagen nodig zijn, door natuurlijk verloop en herplaatsingen. Bovendien komen er in dezelfde periode in de pakkettendivisie ongeveer 1600 banen bij. PostNL was vorig jaar nog goed voor in totaal bijna 24.000 voltijdsbanen. Die werden vervuld door circa 46.500 personeelsleden.
Postmarkt krimpt
De maatregelen zijn volgens het bedrijf noodzakelijk omdat de postmarkt blijft krimpen. PostNL verwerkte in het afgelopen kwartaal, gecorrigeerd voor het aantal werkdagen, ruim 8 procent minder post dan een jaar eerder. Daartegenover stond een toename van het aantal verzonden pakketjes met 13 procent. Volgens PostNL zal deze tendens zich door de opmars van onlineshoppen voorlopig nog wel voortzetten.
Dividend
De reorganisatie en prijsverhogingen moeten de financiële positie van het bedrijf helpen verbeteren. PostNL mikt de komende jaren op een onderliggend bedrijfsresultaat van 310 tot 380 miljoen euro, waar eerder nog werd uitgegaan van 285 tot 355 miljoen euro. Het afgelopen jaar was sprake van een daling naar 245 miljoen euro, van 303 miljoen euro in 2015. De omzet nam vorig jaar licht af tot 3,4 miljard euro. PostNL gaf verder aan aandeelhouders over het afgelopen jaar een dividend te willen betalen van 0,12 euro per aandeel. Eerder had het bedrijf de verwachting uitgesproken dat waarschijnlijk pas over 2017 dividend uitgekeerd zou gaan worden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

nipe1
nipe127 feb. 2017 - 15:07

Kunnen ze nog meer onkundige  geen nederlands sprekende schijn zzp ers's in dienst nemen!! Service steeds minder prijs stijgt hoger!!! Vrouwenlogica ?

1 Reactie
oudewouter
oudewouter27 feb. 2017 - 17:27

Omdat de gemiddelde Nederlander tegenwoordig te belazerd is om nog een kaart of een brief te schrijven / sturen,   gebeurt dit soort dingen. Niet alleen in Nederland , maar overal in Europa, maar we zijn wel koploper. Dus de klagers zijn hier de directe oorzaak van.

simon55
simon5527 feb. 2017 - 13:58

Nog effe wachten en u kunt de post komen halen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!