Kassa

Nivel pleit voor brief over gratis tandartsbezoek minderjarige kinderen

06-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tandarts 930 x 520
Cliënten zouden door zorgverzekeraars per brief geïnformeerd moeten worden dat tandartsbezoek van minderjarige kinderen volledig wordt vergoed. Onderzoeksinstituut Nivel meldt dat acht op de tien ouders zo'n brief op prijs stelt.

600.000 kinderen bezoeken tandarts niet of nauwelijks

De Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) vroeg in september al aan minister Bruno Bruins (Medische Zaken) om maatregelen, aangezien zo'n 600.000 kinderen tussen de twee en achttien jaar niet of nauwelijks de tandarts bezoeken. En dat terwijl zo'n bezoek uit het basispakket gedekt wordt. De minister ziet alleen allerlei bezwaren uit privacy-overwegingen. Zorgverzekeraars Nederland zegt dat de privacywetgeving een dergelijke brief lastig maakt. Toch vinden veel ouders volgens Nivel dat het verstrekken van dit soort informatie tot de taken van de zorgverzekeraar behoort.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

mamamama
mamamama15 nov. 2021 - 15:59

Al jaren ga ik niet meer naar een tandarts. Na de laatste reparatie van E.450,= was het genoeg geweest. Ik had een erg zwak gebit door een schildklier afwijking. Mijn tandarts wist altijd wel iets te vinden waardoor ik weer een paar honderd (gulden) kwijt was voor een pruts-reparatie. Voorlopig kun weer even vooruit zei de tandenman dan. Ik ben er mee gestopt en heb een spaarpot aangelegd en de tanden verz. opgezegd. De verz.premie in het potje. Immers een volledige prothese werd toch helemaal vergoed door de basis verz. Na 10jaar probleemloos, ging het verder mis met mijn gebit. Tanden braken af de kiezen deden zeer enz. Toen deel prothese laten maken en oeps heel veel geld zelf moeten betalen omdat deel prothesen niet vergoed werden alleen volledige. Mijn spaarpotje kwam van pas, in 10 jaar tijd eu.450,= Reken maar uit hoeveel premie en "voor eigen rekening" ik bespaart had. Tenminste had ik nog voor een volgende 10 jaar over. De tandartsen zijn rasechte zakenlui die altijd wat vinden wat "nog even" gedaan moet worden. En een eigen deel moet je er dan nog bijlappen. Ik ben blij dat ik dat toen zo gedaan heb.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!