Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe VVV-cadeaukaart bij meerdere winkels geweigerd

19-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1310 keer bekeken
  •  
VVV 930x520
Mensen die de nieuwe, plastic cadeaukaart van de VVV hebben gekregen, kunnen er in meerdere winkels en instellingen niet mee betalen. In sommige gevallen hebben winkeliers de software van de kassa's niet aangepast of geen nieuwe scanner, waardoor niet met de kaart kan worden afgerekend. Ook wil een aantal winkeliers niet meer meedoen met de nieuwe kaart, meldt de NOS.

Grote winkels accepteren kaart niet

De problemen spelen bij onder meer Douglas, Bruna, sportkleding- en schoenenwinkels, kookwinkels, Etos, Expert, Burgers' Zoo, Mediamarkt, Hudson's Bay en Kinepolis. Veel webwinkels hebben de kaart wel omarmd, maar bij grote webwinkels als Coolblue, Wehkamp en Zalando kan er juist weer niet mee worden betaald.
Een woordvoerder van VVV Nederland, dat stelt dat sinds november voor enkele tientallen miljoenen euro's kaarten zijn verkocht, geeft aan dat de kaart een heel ander product is dan de bon. ,,En de digitale verwerking is anders dan de fysieke.'' 
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

grace10
grace1019 jan. 2018 - 20:45

Mijn vader wou hem inleveren bij een plaatselijke heren winkel. De winkel is niet van een keten, maar weigert de "bonnen" omdat het zo eg lang duurt voordat ze het geld krijgen. Voor een familiebedrijfje is dat erg lastig!

Jolanda Bouwens
Jolanda Bouwens19 jan. 2018 - 19:13

Welja, wéér een plastic kaart erbij, terwijl wij juist af moeten van al dat plastic! Komt goed uit dat ie bijna niet meer geaccepteerd wordt,...

sira
sira19 jan. 2018 - 18:42

Ik ben redelijk lang vrijwilliger geweest bij één van de VVV-winkels, maar heb zelf nooit VVV-bonnen cadeau gegeven. Het aantal winkels waar je deze bonnen c.q. kaarten kunt besteden is veel te beperkt, tenzij je bereid bent er een eind voor te rijden. Ik heb liever de Bol.com bonnen. Als ik op hun site kijk en zie dat alle Bruna-, Gamma-, Karwei- en Hubo-vestigingen (en nog vele andere vestigingen van bekende winkelketens) allemaal apart genoemd worden, ja dan kom je inderdaad op héél veel winkels. Voorheen kon je de VVV-bonnen nog omwisselen voor Bol.com bonnen, maar ook dat kan volgens mij niet meer. Alhoewel......, de Primera bij mij in de buurt is daartoe nog wel bereid.

schijf01
schijf0119 jan. 2018 - 17:48

Niemand meer kopen dan wordt de VVV wel wakker !

Kees de Coo
Kees de Coo19 jan. 2018 - 14:22

Leuk, ik heb er 5 gekregen. Wat Nou??

vvvnl
vvvnl19 jan. 2018 - 13:47

De omzetting van de VVV Cadeaubon naar de VVV Cadeaukaart kan als verwarrendworden ervaren. Niet in elke winkel waar je met de VVV Cadeaubon terecht kon,kan je ook automatisch de VVV Cadeaukaart inleveren. Via de link achterop de kaart (vvvcadeaukaart.nl/besteden) vind je álle aangesloten acceptanten. Om het makkelijk te maken bijgaand een overzicht van landelijke winkels en webshops waar je terecht kan met je VVV Cadeaukaart. http://bit.ly/2Dl1AF4

2 Reacties
fransvandenbos
fransvandenbos19 jan. 2018 - 15:16

Had de VVV dat niet vooraf moeten controleren? Wij zitten nu met de gebakken peren.

schijf01
schijf0119 jan. 2018 - 17:50

Het zou wel zo eerlijk zijn om dat aan te geven bij de verkoop, dan komt niemand voor die onaangename verrassing te staan, en zullen veel mensen ze niet kopen !

motorman
motorman19 jan. 2018 - 12:59

Dat deze winkels het niet accepteren kan ik heel goed begrijpen, dit is omdat de vvv bon voor een winkelier erg duur is al zij deze accepteren.Zo betaald een bedrijf een vast bedrag van 0.21 + 10% van het besteedde bedrag.En dit maakt het voor veel winkeliers niet aantrekkelijk meer.

jhogaarts
jhogaarts19 jan. 2018 - 12:20

Nou dat is lekker dan. De papierenversie dan maar terug. Niet alles is een verbetering. Geld ook voor pasjes waarbij je in een restaurant kunt eten en afrekenen met het saldo op de kaart. Alleen zijn er weer teveel kaarten van dit soort restaurants en kun je er bij de één wel mee terecht en bij de ander niet. En is de site van de diner bon ook onduidelijk.

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 12:17

Bij deze webwinkel(s) kan je de vvv-cadeaukaart gewoon verzilveren: https://www.kofferstunter.nl/service/vvv-cadeaukaart-inleveren/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!