Kassa

Nieuwe Japanse accu gaat Tesla's goedkoper maken

11-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
916 keer bekeken
  •  
tesla 1127

Het Japanse bedrijf Panasonic heeft nieuwe accu in ontwikkeling die er mogelijk voor gaat zorgen dat Tesla's een stuk goedkoper worden. De afgelopen anderhalf jaar is het bedrijf druk bezig geweest met deze accu, die volgens Tesla-topman Elon Musk de sleutel kan zijn tot elektrische auto's onder de 25.000 dollar.

Door het grotere volume van de batterij zijn er minder cellen en aanverwante onderdelen nodig om een elektrisch voertuig aan te drijven. Volgens Panasonic-topman Kazuo Tadanobu heeft het bedrijf lef getoond door de vorm van de accu aan te pakken, in plaats van te zoeken naar manieren om meer energie te halen uit bestaande formaten accu's.

Rooskleurige toekomst

Voor de goedkoopste Tesla moet momenteel 41.000 dollar worden betaald. Dat is inclusief belastingvoordelen. Dat zou met de nieuwe goedkopere accu minder kunnen worden. Volgens Panasonic voldoet de nieuwe accu aan de voorwaarden die Tesla stelt.

De accu's zullen in het fiscale jaar dat in april 2023 begint op grote schaal worden geproduceerd. Daarvoor worden nu de voorbereidingen getroffen. Mogelijk dat de Japanners ook nieuwe fabrieken zullen openen, mogelijk ook in de VS, om de accu's te produceren. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!