Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe campagne veilig internetten

18-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
computer-crime-groot_02.jpg
De overheid is maandag begonnen met een nieuwe campagne voor veilig internetten. In radio- en televisiespotjes worden concrete tips gegeven over hoe burgers hun identiteit op internet kunnen afschermen. De campagne wordt maandagmiddag door demissionair minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie begonnen.
De voorlichting is een vervolg op de campagne van vorig jaar zomer, toen Hirsch Ballin de virtuele cybercrimineel Stanislav inzette om mensen er bewuster van te maken dat hun identiteit op internet kan worden gekaapt. Hoe meer mensen internet gebruiken in hun zakelijk en sociaal verkeer, hoe groter het belang van maatregelen om de identiteit op internet te beschermen, meent het ministerie van Justitie.
Hirsch Ballin vulde maandag op internet een vragenlijst in over veilig internetgebruik die moet uitwijzen of iemand een gewillig slachtoffer is voor cybercrime ('kamikazepiloot') of juist een expert ('wizard'). De minister gaf aan geen profielen te hebben op Hyves of Facebook, maar kwam wel als wizard uit de bus.
Uit eigen ervaring weet Hirsch Ballin dat het nodig is de campagne van een jaar geleden voort te zetten. Als hij bekijkt welke mailberichten zijn spamfilter er heeft uitgezeefd, ziet hij steeds weer nieuwe afzenders van dubieuze berichten opduiken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!