Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nieuwe app voor incidentele ov-reiziger

6 dec 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
OV-Chipkaart
Met de nieuwe app Tranzer kunnen reizigers vanaf woensdag hun hele reis per trein, tram en bus plannen en direct betalen. Zij hoeven geen verschillende kaartjes meer te kopen en de ov-chipkaart wordt overbodig.

Reisopties

Na het aanmaken van een account kunnen reizigers aangeven waar ze naartoe willen, met hoeveel personen en op welk tijdstip. De app laat de snelste en goedkoopste reisopties zien. De volledige reis kan via de app in een keer via iDeal of creditcard betaald worden.
Vervoersbedrijven zoals NS, RET, Connexxion en vervoersbedrijf EBS in de regio Amsterdam zijn al aangesloten, het hoofdstedelijke GVB volgt in januari. Daarnaast zijn ook taxi’s te boeken en wil Tranzer volgend jaar uitbreiden naar de rest van Europa.
Daar blijft het niet bij. Tranzer kijkt ook naar het toevoegen van opties zoals eersteklas, fietsen en deelauto’s. De app is vooral bedoeld voor mensen die niet vaak met het ov reizen. Het is namelijk nog niet mogelijk om abonnementen of kortingen toe te voegen op de app. Tranzer is voor zowel Apple- als Android-besturingssystemen gratis te downloaden. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

DS1978
DS19786 dec 2017 - 13:24

Top idee! Veel handiger dan constant in- en uitchecken bij de verschillende vervoerders. Absoluut de toekomst!

2 Reacties
[verwijderd]
[verwijderd]6 dec 2017 - 13:29

Deze opmerking is verwijderd

DS1978
DS19786 dec 2017 - 13:34

Nu alleen nog de optie om kortingskaarten e.d. toe te voegen. Ik ben een frequente reiziger en ben op zoek naar deze functionaliteit, maar wil natuurlijk wel mijn korting. ;-)

BjS
BjS6 dec 2017 - 12:23

Beste anoniem, je kunt ook gewoon een kaartje in de bus kopen hoor, dat kon toen ook, alleen betaal je dan een iets hoger tarief. Maar dan heb je geen strippenkaart, ov-chipkaart, saldo welke verloopt. Gewoon bij het instappen tegen de bestuurder zeggen waar je naar toe wilt en bij hem betalen...

1 Reactie
Anonymous
Anonymous6 dec 2017 - 13:04

"Gewoon bij het instappen tegen de bestuurder zeggen waar je naar toe wilt en bij hem betalen..." Al bij het begin van de introductie van de strippenkaart in de jaren 80 is er reclame gemaakt van:  Betalen bij de chauffeur kan niet meer, koop je strippenkaart op het postkantoor.  Dus wat U zegtdat kon toen ook daar klopt helemaal niets van. Ik heb hier van meer mensen al vanaf de jaren 80 gehoord dat betalen bij de bestuurder niet meer mogelijk was.

Anonymous
Anonymous6 dec 2017 - 11:10

Niet handig. Weer zo een dom idee waarvan er van uitgegaan wordt dat iedereen een smartfone heeft. Nee een "ouderwetse" GSM zonder internet erop is al meer dan ingewikkeld genoeg, zelf af en toe te ingewikkeld. Ikzelf ga nooit met openbaar vervoer.  Een Ov chipkaart kopen ???  Nooit , want wat doe ik dan met de rest van het geld wat daar op staat?  Nee niet voor de volgende reis. Heb vroeger 1 keer gereisd met een strippenkaart.  Die kaart netjes bewaard, want dan moest voor de volgende reis vertelden ze.  Bleek dat toen het zover was dat die al 5 jaar verlopen was.  Weg de rest van mijn geld.   

1 Reactie
HenkdeJager
HenkdeJager6 dec 2017 - 19:09

Haha, dit soort mensen bestaan dus echt ...