Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Negatieve rente voor vermogende ING-spaarders

31-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Spaargeld spaarvarken spaarpot sparen
ING-klanten die meer dan een miljoen euro op hun rekening hebben staan krijgen te maken met een negatieve rente. ING volgt daarmee de ontwikkelingen in de markt. Lage rentes en negatieve rentes houden nu al een tijdlang aan. 

0,5 procent

De wijziging gaat vanaf 1 april gelden voor zakelijke klanten met zowel betaalrekeningen als spaar- en beleggingsrekeningen. Voor particulieren is de negatieve rente per 1 juli van kracht. Voor elke euro boven de miljoen zal 0,5 procent rente worden gerekend.

Klein deel

Zo’n 6400 zakelijke en particuliere klanten zullen met de negatieve rente te maken krijgen. ING benadrukt dat dit slechts een klein deel van alle klanten is. De bank voert ook een renteverlaging in voor particulieren met een saldo tussen de 100.000 en een miljoen euro. Voor hen geldt dan een rentetarief van 0 procent. Nu is dat nog 0,01 procent.
Andere rentetarieven blijven ongewijzigd. De rente voor spaarders met een saldo tot 100.000 euro gaat niet naar nul. Daarmee wijkt de ING af van ABN AMRO, die daar wel toe besloot.

Meer over:

negatief, ing, rente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!