Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse tabletmarkt groeit stevig

30-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ipad_35.jpg
De vraag van Nederlandse consumenten naar tablets is in het vierde kwartaal stevig toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker Telecompaper dit weekeinde naar buiten bracht.
Groei
In de laatste drie maanden van 2014 bezat 61 procent van de Nederlandse huishoudens een tablet, tegen 51 procent in het laatste kwartaal van 2013. Terwijl de groei in de mondiale tabletmarkt steeds verder afneemt, komt de klad er in Nederland nog niet in: 17 procent van het aantal huishoudens dat nog geen tablet bezit, gaf aan er in de komende zes maanden een te kopen.
iPad
Ook bij huishoudens die al over een tablet beschikken, ligt er een flinke groei in het verschiet: 18 procent van deze groep zal in het komende half jaar nog een tablet aanschaffen. De iPad van Apple is nog altijd het populairst, maar Samsung is bezig met een flinke inhaalslag. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!