Kassa

Nederlandse reisbranche: weg met wegwerpplastic

22-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wegwerpplastic beker 1127
180 Nederlandse organisaties uit de reisbranche willen gezamenlijk het wegwerpplastic uitbannen. Hoe dat concreet moet gebeuren, gaan ze nog uitwerken. De reisorganisaties hebben al wel hun handtekening gezet onder een 'plastic pledge', meldt brancheorganisatie ANVR.
Onderweg en op de plaats van bestemming moet het gebruik van wegwerpplastic worden aangepakt. "We moeten de mooie plekken beschermen waar we allemaal afhankelijk van zijn", zegt ANVR-voorzitter Frank Oostdam. "Helaas is wegwerpplastic overal ter wereld een groot probleem. Het is te groot voor een enkele organisatie om dit alleen op te lossen, daarom is het goed dat we hierin samenwerken." Volgens de ANVR moeten "veranderingen plaatsvinden in de hele toeristische keten".

'Duurzamer uit coronacrisis'

Samen met MVO Nederland en andere organisaties werkt de branche aan een toekomstvisie waarin "onnodige plastic materialen" niet meer worden gebruikt. MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De reisbranche, die hard is geraakt door de coronapandemie, ziet het terugdringen van plasticafval als een van de manieren om op een duurzamere manier uit de crisis te komen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!