Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse overheid investeert 20 miljoen euro in betaal- en vervoersapp

27-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 520 ANP ov-fiets
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zeven regio’s investeren 20 miljoen in een proef met een betaal- en vervoersapp. De app moet zowel het plannen van een reis als het betalen ervan mogelijk maken. De app gaat ook combinaties van vervoersmiddelen aanbieden.

Verschillende vervoerstypen

De app wordt gelanceerd onder de naam Mobility as a Service (MaaS). Om mensen te helpen met hun reis van A naar B biedt MaaS informatie over verschillende vervoerstypen: (deel)auto’s, openbaar vervoer, (deel)fietsen en taxi’s. 

Gelijk afrekenen

Gebruikers van MaaS kunnen met de app hun reisroute plannen en die direct afrekenen bij de verschillende  aanbieders en vervoerders. ‘Flexibiliteit en duurzame mobiliteit staan voorop’ aldus het ministerie. 

Regionale pilots

Er wordt door de overheid twintig miljoen euro geïnvesteerd in zeven regionale pilots. Deze gaan in 2019 van start in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Limburg, Groningen/Drenthe, Twente en Utrecht/ Leidsche Rijn. De pilots duren twee tot drie jaar. Volgens het ministerie starten de pilots regionaal maar kunnen ze snel landelijk worden uitgerold. Bron: Tweakers/ Rijksoverheid

Meer over:

vervoer, overheid, app, maas
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

marleenvanh
marleenvanh27 jun. 2018 - 12:14

Leuk. Moet er wel genoeg openbaar vervoer zijn natuurlijk. Denk aan Zeeuws-Vlaanderen 1½ bus en verder NIETS. Duur omrijden of door die -eveneens dure- tunnel met de auto om in de rest van NL te komen..... Bedankt he!

1 Reactie
simon55
simon5527 jun. 2018 - 12:18

Wanneer gaan ze dan die andere 1/2 sturen ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!