Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlandse hotelprijzen licht gedaald

04-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hotelkamer_09.jpg
De gemiddelde prijs voor een hotelovernachting in Nederland is vorig jaar met 1 procent licht gedaald. Reizigers betaalden gemiddeld 120 euro voor een hotelovernachting in ons land. Dit blijkt uit de dinsdag gepresenteerde Hotel Price Index van Hotels.com.
Prijsverschillen
Van de acht Nederlandse bestemmingen in de index kenden drie steden een prijsdaling, in de andere vijf steden gingen de hotelprijzen omhoog. Amsterdam bleef de bestemming waar reizigers gemiddeld het meest betaalden voor een hotelovernachting, namelijk 135 euro. Dat is 2 procent meer ten opzichte van 2012.
Amsterdam
Met het 400-jarig bestaan van de grachtengordel, de heropening van het Rijksmuseum, de finale van de UEFA Europa League en de inhuldiging van koning Willem-Alexander was het een druk jaar voor Amsterdam.
Andere bestemmingen
Op plaats twee en drie volgen Maastricht (113 euro) en Den Haag (104 euro). Het minst betaalden reizigers in Groningen (83 euro).
Wereldwijd
Wereldwijd steeg de gemiddelde prijs van een hotelovernachting in 2013 met 3 procent. Dit betekent dat de hotelprijzen nu 4 opeenvolgende jaren van groei hebben gekend, na aanzienlijk te zijn gedaald tijdens de financiële crisis in 2008-2009.
ANP

Meer over:

diginieuws, hotel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!