Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nederlanders op de vlucht voor de regen'

04-07-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
slecht weer regen zomer 930
De tot dusver drijfnatte zomer in eigen land jaagt veel Nederlanders op de vlucht richting zuidelijke zonbestemmingen. Vooral reizen naar Griekenland en Spanje zijn veel meer in trek dan rond dezelfde tijd vorig jaar, meldde reisorganisatie TUI maandag.
80 procent meer reserveringen
TUI verwerkte afgelopen week bijna 80 procent meer reserveringen dan in dezelfde week vorig jaar. In Spanje, dat al het hele seizoen veruit de populairste bestemming is, lopen sommige populaire hotels volgens het bedrijf tegen de grenzen van hun capaciteit aan. Vooral eilanden als Gran Canaria, Mallorca en Tenerife wacht een Hollandse invasie.
'Schappelijke prijzen Griekenland'
Het aantal boekingen naar Griekenland is zelfs verdrievoudigd. Daar zijn nog voldoende kamers beschikbaar tegen schappelijke prijzen, stelt TUI. De vrees om op de Griekse eilanden met vluchtelingenproblematiek te worden geconfronteerd, is volgens de reisorganisatie flink afgenomen.
'Onophoudelijke regen'
Concurrent Thomas Cook ziet eveneens een grote toename in boekingen in de afgelopen weken, waarin uitzonderlijk veel regen viel. ,,Veel mensen geven bij het boeken aan dat de onophoudelijke regen en het wisselvallige karakter van het weer doen besluiten om naar zonniger oorden te vertrekken', aldus de reisorganisatie.
Luchthaven Schiphol liet weten zich op te maken voor de drukste zomer aller tijden. De vakantieuittocht begint komende vrijdag, als in de eerste regio de scholen de deuren sluiten. Schiphol verwacht dan al meteen de eerste in een reeks van piekdagen. Reizigers kunnen maar beter rekening houden met topdrukte en wachtrijen, en doen er goed aan op tijd naar het vliegveld te komen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!