Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nederlanders boekten meer reizen'

27-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Reizen_12.jpg
Nederlanders boekten van november tot en met januari meer reizen (3,7 procent). Maar gemiddeld gingen er wel minder mensen op vakantie. Het totaal aantal passagiers daalde in dit eerste kwartaal van het toeristisch seizoen vergeleken met vorig jaar met 1,9 procent per boeking, terwijl de totale omzet daalde met 4,4 procent. Dit blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van marktonderzoeker GfK naar de Nederlandse reismarkt.
Vakantie in eigen land
Het aandeel van de boekingen met een bestemming in het buitenland daalde licht van 73 procent naar 71 procent. Het aantal vakanties in eigen land bleek iets meer in trek. Het aantal boekingen steeg van 27 procent naar 29 procent.
Meest populaire bestemming
Van de buitenlandse reizen hadden de meeste een bestemming binnen Europa (83 procent). Spanje was in deze periode de meest populaire bestemming waarbij vooral de boekingen naar het vasteland een groei lieten zien. ANP

Meer over:

vakantie, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!