Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nederlanders bereiden zich slecht voor op vakantie

9 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Vakantie, strand 930x520
Nederlanders moeten zich beter voorbereiden op hun vakantie, zeker als ze naar een bestemming buiten Europa gaan. Die oproep doet minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Uit onderzoek in opdracht van het ministerie blijkt dat Nederlanders het afgelopen jaar veelvuldig naar verre landen reisden maar zich vaak niet goed informeerden over de bestemming.

Vaccinaties nodig

28 procent van de Nederlanders die het afgelopen jaar op vakantie gingen naar een land buiten Europa (inclusief Rusland en Turkije) raadpleegde het reisadvies voor het land en 37 procent van deze groep informeerde zich over vaccinaties of malariatabletten voordat ze op reis gingen. 18 procent van de reizigers zocht informatie op over wetten en gebruiken in dat land, stelt het ministerie.

Terrorismedreiging

Uit het onderzoek dat NBTC-NIPO Research deed, blijkt dat veiligheid een belangrijke factor is bij de keuze van een vakantiebestemming. Ongeveer twee derde van de ondervraagden noemt de gezondheidssituatie in een land van belang, voor 61 procent van de Nederlanders is terrorismedreiging een belangrijke factor bij de afweging of ze wel of niet naar een land gaan. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!